ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ : Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ

1,318 προβολές
Vitamin-C

Μια μεγάλη δόση βιταμίνης C σε ενέσιμη μορφή μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξέλιξη των καρκινικών όγκων, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Η βιταμίνη μπορεί ενδεχομένως να αρχίσει μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στο καρκινικό κύτταρο.
Όπως φάνηκε στην έρευνα, η ένεση συρρίκνωσε κατά το ήμισυ όγκους στον εγκέφαλο, τις ωοθήκες και το πάγκρεας σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, αναφέρει το περιοδικό ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.
Ωστόσο, το Ιδρυμα Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε ότι άλλες έρευνες έχουν υποδείξει ότι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C μπορεί να παρεμβληθούν στην αντικαρκινική αγωγή.
Προηγούμενες έρευνες της ομάδας του National Institutes of Health στο Μαίρυλαντ έχουν υποδείξει ότι η βιταμίνη μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο.
Μετά από αυτά τα πετυχημένα πειράματα στα ποντίκια, οι ερευνητές υποδεικνύουν τώρα ότι θα πρέπει να σκεφτούν οι επιστήμονες την πιθανότητα εφαρμογής της αγωγής στους ανθρώπους σε παρόμοια επίπεδα.
Τα ποντίκια είχαν ανατραφεί έτσι ώστε να έχουν δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, στη συνέχεια οι επιστήμονες τους εισήγαγαν καρκινικά κύτταρα, τα οποία μεγάλωσαν γρήγορα σε μεγάλους όγκους. Τέλος, τους χορηγήθηκε η βιταμίνη με ένεση στην κοιλιακή χώρα. Η δόση που χρησιμοποιήθηκε-μέχρι 4 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους-ήταν πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη θα μπορούσε να ληφθεί χρησιμοποιώντας χάπια καθώς το πεπτικό σύστημα δεν απορροφά περισσότερο από συγκεκριμένη ποσότητα όταν λαμβάνεται από το στόμα.
Η ανάπτυξη του όγκου και το βάρος μειώθηκαν μεταξύ 41% και 53% και ενώ σε ποντίκια χωρίς την αγωγή η νόσος εξαπλώθηκε γρήγορα και σε άλλα όργανα δεν φάνηκε τέτοια εξάπλωση σε ποντίκια που αντιμετωπίστηκαν με βιταμίνη C.
Όπως γράφουν οι ερευνητές, τα προκλινικά στοιχεία παρέχουν την πρώτη ισχυρή βάση για την προώθηση της χρήσης του ασκορβικού οξέως στη θεραπεία των ανθρώπων με καρκίνο.
Η αγωγή ‘δουλεύει’ επειδή ένα κύτταρο όγκου είναι διαφορετικό από χημική πλευρά από ένα υγιές κύτταρο. Η βιταμίνη C αντιδρά με αυτό τη χημική εικόνα παράγοντας αρκετό υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σκοτώσει το κύτταρο αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα.
Ωστόσο, η Dr. Alison Ross, από το Cancer Research δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν η βιταμίνη C θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτικό μέσο. Θεωρεί πως τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αλλά είναι πολύ αρχικό το στάδιο, καθώς αφορά κύτταρα που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο και ποντίκια.
Προς το παρόν δεν υπάρχει απόδειξη από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ότι η ένεση με βιταμίνη C ή η κατανάλωση της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου.
Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι υψηλές δόσεις αντιοξειδωτικών μπορούν πιθανόν να καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματική τη θεραπεία για τον καρκίνο, περιορίζοντας τα οφέλη της ακτινοβολίας και της χημειοθεραπείας.

Πηγή : http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=5621

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

LATEST E-MAGAZINES

E-BOOKS