ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

0 προβολές

Tο ιχθυέλαιο βοηθα : α) Την καρδιά, β) Το αίμα, γ) Τους συνδέσμους, δ) το γαστρεντερικό, ζ) Τον εγκέφαλο.
Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό πανίσχυρο φάρμακο(;) πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο! Ανήκει στην κατηγορία των απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσίδας με 25+ μόρια άνθρακα. Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας!

Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι :
Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίς την παρουσία του..προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα..τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι:

Χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα – σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρέει.
Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρευσης, είναι ότι το ιχθυέλαιο, ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος!
Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα!
Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιζουν τις βίαιες φλεγμονωδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα, ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, ρυθμιζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου, έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο : ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες, δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα.

Ας δούμε τι είναι τα Ω3 λιπαρά οξέα.
Είναι μακρές αλυσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια : σκουμπρι, σαρδελλα, σολομο, ρεγγα, αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη.
Διακρίνονται σε δύο τύπους : Το ΕΡΑ (Εικοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα), και το DHA (Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα). Εκτός απ τα ψάρια, μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο ιχθυελαιο.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα καταπολεμουν φλεγμονες, γενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις και δινουν πονο στις αρθρωσεις και στο Βλενογονο του Εντερου προκαλώντας : Αρθριτιδες, ασθμα, κολιτιδες, ψωριαση, αρτηριτιδες.
Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσσίδας, συγγενικού με τα ω3, τα ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται : στα φυτικα λαδια, καλαμποκελαιο, ηλιελαιο, βαμβακελαιο, σογελαιο.
Αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε μη γνωρίζοντας οτι περιέχουν άγνωστεςποσότητες αυτών των ω6 λιπαρών οξέων.
Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, κάθετι που φτιάχνεται με φύλλο κρούστας, κάθε σνάκ, που στα συστατικά του αναγράφει : φυτικα ελαια, ή φυτικο λιπος, εννοει τα φοβερα τrans λιπαρα, μαργαρινες κ.λ.π. ή στην πιο αθώα του έκδοση ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο.
Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων..ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.

Ιχθυέλαιο και εγκέφαλος.
Χαμηλα επίπεδα DHA συνδέονται με : καταθλιψη, επιθετικη συμπεριφορα, εγκεφαλικες βλαβες, αλτσχαϊμερ, αννοια. Η παρουσία DHA στον εγκέφαλο, διευκολύνει τη σεροτονίνη στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.
Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες. Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρωνεται. Αυτό σημαίνει : διαταραχες στη διαθεση, στη συγκεντρωση, στη μνημη, στη προσοχη στη συμπεριφορα.
Τα Ω3 λιπαρα οξέα είναι σημαντικά για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου : στα έμβρυα στα βρέφη, στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους.

Το ιχθυέλαιο και η καρδία.
Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες και η αιτία είναι δυσλειτουργία του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός, δηλαδή ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος διέγερσης : κολποκοιλιακος κομβος, φλεβοκομβος, δεματιο του χις.
Το ιχθυέλαιο ΜΠΟΡΕΙ να ρυθμίσει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών.
Αυτό το συμπέρασμα είναι εντελώς πρόσφατο και δυστυχως δεν δημοσιοποιείται και με την μεγαλύτερη χαρα από τις φαρμακευτικές εταιρείες, των οποίων ο τζίρος από τα σχετικά με τον εγκέφαλο φάρμακα, είναι τεράστιος, και όχι ανάλογος με το κόστος έρευνας.
Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα. Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.
Είναι πλέον βέβαιο ότι το ιχθυέλαιο βοηθά και αυτούς που ήδη είχαν καποιο καρδιακό επεισόδιο, αναστελλοντας την εμφανιση επικινδυνων αρρυθμιών
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως φάρμακο παρέχουν γρήγορη προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή.
Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα απο τη λήψη αυξημένης ποσότητος.
Ενώ απαιτούνται 2-3 χρόνια προσπαθειας μειωσης της χοληστερίνης, προκειμένου να προστατευτεί κανείς από πιθανόν εμφραγμα.
Οπως φαίνεται τα Ω3 και η βιταμίνη C προκαλούν απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου, μιας χημικής ενώσεως, που συμβάλλει στην καλή φυσιολογία των αρτηριών.

Ιχθυέλαιο και αθριτιδα.
Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων. Μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα, όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα.
Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς.
Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός : Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων μειωνοντας την παραγωγή προσταγλαδινων και λευκοτριενιων, που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από το αραχιδονικο οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ, που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθίων και του κρόκου των αυγών.

Ιχθυέλαιο και κολίτιδα.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολιτιδα και τη νοσο του κρον.
Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις κυτοκινες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οντως εκπληκτικο. Συνήθως, όσο περισσότερα λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα.

Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο : Ποσο ιχθυελαιο πρεπει να παιρνουμε;
Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία. Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως. Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο (όχι τηγανητο), σολομό, τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3 λιπαρά οξέα. Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο.
Ισως η λήψη από όλους 300-600 mg ιχθυελαίου προληπτικά, τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πόσο ασφαλές είναι το ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;
Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvart Univercity δηλώνει κατηγορηματικά ότι : Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά. Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαρειά μέταλλα, που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους.
Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς. Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο. Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο, όχι σκούρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το μουρουνελαιο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, που μπορεί να είναι τοξικές για το συκώτι. Αν ληφθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 2 μηνών και μάλιστα μόνο τον χειμώνα.

Πηγή : http://kosmaser.wordpress.com/2011/11/30/ιχθυελαιο-το-φαρμακο-του-21ου-αιωνα-pathfinder-blogs/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

LATEST E-MAGAZINES

E-BOOKS