ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ;

Athlete-RunningΈρευνες έχουν δείξει ότι αν ασκηθούμε αερόβια το πρωί πριν φάμε το πρώτο μας γεύμα μεγιστοποιούμε το ποσοστό λίπους που καίγεται. Το ίδιο συμβαίνει και αν ασκηθούμε αερόβια αμέσως μετά από προπόνηση με βάρη. Αυτό συμβαίνει επειδή, το πρωί πριν φάμε τα επίπεδα γλυκογόνου (δηλ. οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες) στους μυς και στο συκώτι είναι πάρα πολύ χαμηλά. Αυτή η ωρα είναι η καταλληλότερη για παραγωγή ενέργειας από την καύση του λίπους αντί από την καύση των υδατανθράκων.

Επειδή λοιπόν η κύρια και προτιμότερη πηγή ενέργειας για το σώμα που είναι οι υδατάνθρακες είναι σε μειωμένα επίπεδα στον οργανισμό, το σώμα αναγκάζεται να παράγει ενέργεια από μια δευτερεύουσα πηγή αποθηκευμένης ενέργειας δηλαδή από το λίπος.
Εάν κάνουμε αερόβια άσκηση 3 με 4 ώρες μετά από ένα γεύμα, θα κάψουμε μεν κάποιο σωματικό λίπος, αλλά θα κάψουμε σίγουρα λιγότερο, γιατί το σώμα θα πρέπει πρώτα να κάψει τους υδατάνθρακες από το γεύμα. Πάντα καίμε συνδυασμό λίπους και υδατανθράκων όταν κάνουμε αερόβια άσκηση, αλλά αναλόγως την ώρα που την κάνουμε μπορούμε να κάψουμε περισσότερο λίπος και λιγότερους υδατάνθρακες.

Επίσης άλλη καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά από την προπόνηση με βάρη. Ο λόγος είναι ότι η προπόνηση με βάρη είναι αναερόβια άσκηση και μειώνει τα επίπεδα γλυκογόνου στους μυς. Γι΄ αυτό το λόγο, η αερόβια άσκηση μετά από προπόνηση με βάρη έχει το ίδιο και ίσως και καλύτερο (αναλόγως την ένταση και την διάρκεια) αποτέλεσμα με την αερόβια άσκηση το πρωί με άδειο στομάχι.

Η καύση περισσότερου λίπους όταν κάνουμε αερόβια το πρωί με άδειο στομάχι δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να την κάνουμε. Να γνωρίζετε ότι εκτός από το ότι καίμε περισσότερο λίπος κατά της διάρκειας της άσκησης, συνεχίζουμε να καίμε λίπος με ταχείς ρυθμούς και αφού έχουμε τελειώσει. Επίσης η αερόβια άσκηση το πρωί είναι πολύ αναζωογονητική επειδή απελευθερώνονται στον οργανισμό οι ενδορφίνες και μας προσφέρει το αίσθημα της ευεξίας και της ευφορίας όλη την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

LATEST E-MAGAZINES

E-BOOKS