ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

2,486 προβολές

ANTIIKA-BOTANAΞέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 400 διαφορετικοί ιοί που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης, της ηπατίτιδας, μονοπυρήνωση και τον ιό HIV;

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης, ή εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτό είναι μόνο το 80 τοις εκατό αποτελεσματικό, λόγω της μετάλλαξης στελεχών του ιού της γρίπης.

Επιλέον, τα εμβόλια αυτά εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ακατάλληλο και αφύσικο τρόπο, και συχνά περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και συντηρητικά. Ευτυχώς, υπάρχουν μια σειρά από αντιικά βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Τι είναι ένας ιός;

Ο ιός είναι ένας μολυσματικός παράγοντας μικρός που μπορεί να αντιγραφεί μόνο μέσα στα ζωντανά κύτταρα των άλλων οργανισμών. Οι ιοί μπορούν να μολύνουν όλα τα είδη των μορφών ζωής – άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά και μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων και αρχαίων. Έχουν βρεθεί σε σχεδόν κάθε οικοσύστημα στη Γη, και είναι το πιο άφθονο είδος της βιολογικής οντότητας.

Οι ιοί έχουν πράγματι περιγραφεί ως «οργανισμοί στην άκρη της ζωής”, επειδή μεταφέρουν γενετικό υλικό, αναπαράγουν και μπορούν να  εξελιχθούν μέσω της φυσικής επιλογής, αλλά στερούνται τη δομή των κυττάρων, η οποία είναι γενικά απαραίτητη για να θεωρηθεί ζωντανοί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που απλώνεται ένας ιός. Στα ζώα, ο ιός μεταφέρεται από το αίμα-τα έντομα. Μερικοί ιοί, όπως η γρίπη, μεταδίδονται με το βήχα και το φτέρνισμα. Οι ιοί όπως  της ιογενούς γαστρεντερίτιδας (μολυσματική διάρροια) που μεταδίδονται μέσω των κοπράνων-στόματος (η οποία είναι αποτέλεσμα της κακής υγιεινής) και περνούν από άτομο σε άτομο από την επαφή ή εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της τροφής και του νερού.  Ο HIV είναι ένας από τους πολλούς ιούς που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και από την έκθεση σε μολυσμένο αίμα.

Το τρομακτικό πράγμα για τους φέροντες έναν ιό είναι ότι τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν. Τα εμβόλια είναι επίσης απρόβλεπτα, και  οι ιοί- συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν το AIDS και την ιογενή ηπατίτιδα,- αποφεύγουν αυτά τα εμβόλια που προκαλούν ανοσοαποκρίσεις και οδηγούν σε χρόνιες μολύνσεις.

Τι είναι τα αντιιικά Βότανα;

Τα αντι-ιικά βότανα αναστέλλουν την ανάπτυξη των ιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία λοιμώξεων, χωρίς προσοχή, επειδή είναι ακίνδυνα και συνήθως δεν προκαλούν καθόλου ή ελάχιστες παρενέργειες. Πολλά αντι-ιικά βότανα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στο σώμα να επιτεθεί στους παθογόνους ιούς. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο από της επίθεση ειδικών παθογόνα,  πράγμα  το οποίο τα  αντι-ιικά φάρμακα έχουν σχεδιαστεί  να κάνουν, επειδή τα παθογόνα μεταλλάσσονται την πάροδο του χρόνου και έτσι γίνονται λιγότερο ευαίσθητα στη θεραπεία.

Τα αντιιικά βότανα όχι μόνο  καταπολεμούν τις ιογενείς λοιμώξεις,  ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και εργάζονται ως φυσικές θεραπείες της γρίπης, αλλά έχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως τα καρδιαγγειακά, χωνευτικά και αντι-φλεγμονώδη υποστήριξη.

1. Σαμπούκο

Το Σαμπούκο έχει μια μακρά, πλούσια ιστορία της χρήσης του με θεραπευτικά οφέλη σε πολυάριθμους πολιτισμούς. Καταπολεμά μολύνσεις συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του έρπητα, ιογενείς λοιμώξεις και βακτηριακές λοιμώξεις. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι  το σαμπούκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασφαλής θεραπεία για τη γρίπη Α και Β .Αυτό οφείλεται στην αποτελεσματικότητα του για όλα τα στελέχη του ιού της γρίπης που ελέγχθηκαν, τα κλινικά αποτελέσματα, το χαμηλό κόστος του και την απουσία παρενεργειών.

Σχεδόν κάθε μέρος του σαμπούκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί – τα λουλούδια,οι  φλοιοί, οι ρίζες και τα φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά για τα καταπληκτική οφέλη για την υγεία τους. Έτσι ανακαλύπτουμε  τα  οφέλη του σαμπούκου για την υγεία σας σήμερα.

2. Echinacea

Η Echinacea έχει γίνει ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις βότανα όλων των εποχών.Αυτό συμβαίνει γιατί η τακτική χρήση της Echinacea είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό  και υποστηρίζει  και τη γενική υγεία. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα φυτοχημικά στην Echinacea έχουν την ικανότητα να μειώνουν λοιμώξεις από τους ιούς και όγκους. Αυτό το ισχυρό βότανο περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται echinacein που αναστέλλει βακτήρια και ιούς από τη διείσδυση στα  υγιή κύτταρα. Αυτό μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη  τα άτομα ενώ καταναλώνουν echinacea.

Μερικά περισσότερα οφέλη  της echinacea περιλαμβάνουν την ικανότητά της να ανακουφίζει τον πόνο, μείωση της φλεγμονής,  βελτίωση των προβλημάτων του δέρματος, η θεραπεία του ανώτερου αναπνευστικού ,και τη βελτίωση της ψυχική υγεία.

3. Καλέντουλα

Τα πέταλα λουλουδιών του φυτού καλέντουλα, που μερικές φορές ονομάζεται καλέντουλα, έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα. Αυτό το αντι-ιικό χορτάρι έχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών, τα οποία είναι φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.Μάχεται επίσης ιούς, βακτήρια και φλεγμονές. Τα αποξηραμένα πέταλα του φυτού χρησιμοποιούνται σε βάμματα, αλοιφές και πλύσεις για τη θεραπεία λοιμώξεων, τα εγκαύματα, τις πληγές και θεραπεύει κοψίματα γρήγορα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, σταγόνες στο αυτί που περιέχουν καλέντουλα μερικές φορές χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων του αυτιού στα παιδιά, και οι επιστημονικές μελέτες  δεν έχουν διαπιστώσει καμία παρενέργεια.

4. Σκόρδο

Πειράματα έχουν δείξει ότι το σκόρδο – ή συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο σκόρδο – είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θανάτωση αμέτρητων μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο κοινές και πιο σπάνιες λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, πνευμονίας, κανιντίασης και έρπητα. Λόγω των αντι-ιικών ιδιότητων του, το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων  στο μάτι και ως μια φυσική θεραπεία της λοίμωξης στο αυτί.

Κάποιοι πιο ωμά σκόρδο οφέλη περιλαμβάνουν την ικανότητά να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου, τον έλεγχο της υπέρτασης, την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας και την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Για να κάνετε μια έγχυση  ελαίου σκόρδου  στο σπίτι, συντρίψτε σκελίδες σκόρδο και προσθέστε τα σε ένα έλαιο μεταφορέα (όπως το ελαιόλαδο). Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για περίπου πέντε ώρες, και στη συνέχεια σουρώνουμε τα κομμάτια του σκόρδου και κρατάμε το έλαιο σε ένα βάζο με καπάκι. Μπορείτε επίσης να καταπιείτε μια ακατέργαστη σκελίδα σκόρδο. Μπορεί να χρειαστεί να την κόψετε στο μισό αν είναι πολύ μεγάλο. Δαγκώστε κάτω μία φορά για να απελευθερώσετε την αλυσίνη  ,στη συνέχεια καταπιείτε το με το νερό όπως ένα χάπι.

5. Ρίζα Astragalus

Η ρίζα Astragalus, είναι άλλο ένα  ισχυρό αντι-ιικό βότανο, που έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για αιώνες, και η κύρια χρήση του είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η Astragalus έχει αντιικές ιδιότητες και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος ή γρίπης.

Μια μελέτη του 2004 αξιολόγησε τα αποτελέσματα του astragalus για τον ιό του απλού έρπητα τύπου 1 και διαπίστωσαν ότι το βότανο έχει προφανή ανασταλτική δράση. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην κινεζική  Εφημερίδα Ιατρικών Επιστημών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι Astragalus είναι σε θέση να αναστέλλουν την ανάπτυξη του ιού coxsackie Β σε ποντικούς.  Το Astragalus έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται στο δέρμα για την φροντίδα του τραύματος. Είναι, επίσης, ένα από τα επτά  προσαρμογόνα βότανα σε χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης.

6. Νύχι της γάτας

Ο φλοιός και η ρίζα από το νύχι της γάτας έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Νότιο Αμερικανούς για αιώνες για τη θεραπεία των προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων πυρετών, ελκών του στομάχου, του καταστάσεις του πεπτικού και  δυσεντερία. Το νύχι της γάτας λειτουργεί ως μια φυσική θεραπεία της αρθρίτιδας και θεραπεύει τα συμπτώματα του έλκους .

Το νύχι της γάτας έχει αντι-ιικές ιδιότητες, και αυτό είναι που το κάνει να χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία του έρπητα. Οι πρώτες μελέτες ερευνούν τις επιπτώσεις του για τον ιό HIV, επίσης.

Αυτό το ισχυρό βότανο είναι επίσης αντι-φλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων όπως έλκη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδα και σύνδρομο leaky εντέρου. Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνουμε το  νύχι της γάτας είναι τακτικά, κάνοντας ένα φυτικό τσάι με μια κουταλιά του βοτάνου σε οκτώ ουγγιές του νερού.

7. Τζίντζερ

Η Ayurvedic ιατρική έχει εξήρε την ικανότητα του τζίντζερ να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα πριν  ακόμη από την καταγραμμένη ιστορία. Πιστεύει ότι, επειδή το τζίντζερ είναι τόσο αποτελεσματικό στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, μπορεί να συμβάλει στο να διαλυθεί κάτω από τη συσσώρευση τοξινών στα όργανά σας. Είναι επίσης γνωστό ότι  καθαρίζει το λεμφικό σύστημα, το αποχετευτικό σύστημα του σώματός μας.  Το Ginger εμποδίζει τη συσσώρευση των τοξινών που  μας κάνουν να ευπαθείς σε ιούς, μύκητες και βακτηριακές λοιμώξεις. Τα θεραπευτικά οφέλη για την υγεία από το τζίντζερ περιλαμβάνουν επίσης  πως εργάζεται ως φυσικό φάρμακο για τη ναυτία,  την ανακούφιση του πόνου, με  αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και  βελτιώνει τον διαβήτη.

8. Ρίζα Γλυκόριζας

Η γλυκόριζα αναδεικνύεται ως εξέχων παίκτης στην αναζήτηση θεραπείας και πρόληψης  ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα C, ο HIV και η γρίπη. Η κινεζική Journal of Virology δημοσίευσε μια έρευνα που επιβεβαιώνει την αντι-ιική δράση της ρίζας γλυκόριζας λόγω του τριτερπενοειδούς περιεχομένου της. Μια άλλη έκδοση του 2010 σημειώνει αντιοξειδωτικά οφέλη της γλυκόριζας, παγίδευση των ελεύθερων ριζών και ανοσοδιεγερτικά αποτελέσματα.

Μερικά ακόμη οφέλη της γλυκόριζα; περιλαμβάνουν:

Θεραπεία για γρήγορη ανακούφιση  πληγής στο λαιμό θεραπεία

Φυσική θεραπεία βήχα

Προστασία κατά της διαρροής του εντέρου και των συμπτωμάτων της

Θεραπεύει κόπωσης των επινεφριδίων

Ανακούφιση από τον πόνο

9. Φύλλο Ελιάς

Το φύλλο ελιάς έχει αντι-ιικές ιδιότητες,  που του δίνουν την ικανότητα να θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα και επικίνδυνους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων candida, μηνιγγίτιδας, πνευμονίας, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ηπατίτιδα Β,  ελονοσίας,γονόρροιας και φυματίωσης. Χρησιμοποιείται  επίσης,  για  οδοντιατρικές καταστάσεις , το αυτί και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και είναι μια φυσική θεραπεία για  ζωστήρα του έρπητα .

Η έρευνα δείχνει ότι εκχυλίσματα φύλλων ελιάς καταπολεμούν αποτελεσματικά έναν αριθμό  μικροβίων που προκαλούν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ιών που προκαλούν γρίπη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι ισχυρές ενώσεις που βρίσκονται στα φύλλα ελιάς καταστρέφουν εισβολείς οργανισμούς και δεν επιτρέπουν τους ιούς να αναπαραχθούν και να προκαλέσουν λοίμωξη. Στην πραγματικότητα, το φύλλο ελιάς είναι τόσο ευεργετικό για την υγεία μας, που ό η θεραπεία με εκχυλίσματα φύλλων ελιάς αντιστρέφει πολλές λοίμωξης HIV-1 και σχετιζόμενες αλλαγές  σύμφωνα  με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής της Νέας Υόρκης.

10. Ρίγανη

Η φαρμακευτικού βαθμού ρίγανη αποστάζεται για να εξαγάγετε το αιθέριο έλαιο και να διατηρήσει τις επουλωτικές ενώσεις του. Στην πραγματικότητα, παίρνει πάνω από 1.000 κιλά άγριας ρίγανης για να παραχθεί μόλις 1 κιλό έλαιο ρίγανη!

Τα οφέλη του Ελαίου Ρίγανης αποδεικνύεται ότι είναι ανώτερα από ορισμένα αντιβιοτικά, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες που αυτά έχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η ρίγανη περιέχει δύο ισχυρές ενώσεις, καρβακρόλη και θυμόλη, που έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Είναι η καρβακρόλη που αντιστρέφει  τις ιογενείς λοιμώξεις, καθώς και αλλεργίες, όγκους, τα παράσιτα και φλεγμονές που προκαλούν ασθένειες. Αναμφίβολα είναι μεγάλη ηδύναμη αυτού του αντι-ιικού βότανου;.Λοιπόν, υπάρχουν πάνω από 800 επιστημονικές μελέτες που αναφέρονται στην καρβακρόλη και τα καταπληκτικά οφέλη της για την υγεία!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αντι-ιικά Βότανα.

Τσάι βοτάνων

Το τσάι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τα αντι-ιικά οφέλη των βοτάνων κάθε μέρα. Μία κουταλιά της σούπας βότανα σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.  Το Τζίντζερ, για παράδειγμα, είναι πολύ καλό σε ένα φυτικό τσάι μετά το δείπνο. Βοηθά την πέψη, τους ιούς και τη καταπολέμηση. Η Echinacea, για παράδειγμα, είναι ένα δημοφιλές τσάι από βότανα που πωλείται στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων,

Φυτικά αφεψήματα

Τα αφεψήματα βοτάνων είναι ισχυρότερα από ότι τα τσάγια, επειδή απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα  βοτάνων. Για να φτιάξετε το δικό σας αφέψημα, ρίξτε σε  ένα φλιτζάνι αντιιικά βοτάνων σε νερό για περίπου 7 ώρες. Κρατήστε την έγχυση σε ένα αεροστεγές βάζο, και να το πιείτε κρύο ή θερμό. Επειδή οι εγχύσεις είναι ισχυρές, μην πίνετε περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Εμποτισμένο Έλαιο

Ένα εμποτισμένο έλαιο είναι όταν θερμαίνεται το βότανο σε ένα έλαιο μεταφορέα για αρκετές ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο για να θερμάνετε το μείγμα, ή να προσπαθήσετε  να το αφήσετετο σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο μέρος για 12 ώρες. Χρησιμοποιήστε το περίπου 1/2 φλυτζάνι του αντι-ιικού βότανου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βότανο ή ένα μείγμα), και προσθέστε το σε 1 φλιτζάνι καρύδας ή λάδι jojoba (δηλαδή σε έλαιο μεταφορέα).

Εάν θερμαίνεται το μίγμα στο φούρνο, θα πρέπει να είναι σε ένα φούρνο  με ασφαλές πιάτο για 3 ώρες στους 200 βαθμούς. Αν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε τον φούρνο, βάλτε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να καθίσει σε ένα ηλιόλουστο μέρος για περίπου 12 ώρες. Μόλις τα βότανα εγχύονται μέσα στο λάδι, στραγγίστε τα φύλλα και να κρατήσετε το έλαιο σε ένα βάζο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τοπικά  για να ανακουφίσει τον πόνο και να σκοτώσει μολύνσεις.

Αιθέρια Έλαια

Πολλά από αυτά τα βότανα  πωλούνται ως αιθέρια έλαια. Φροντίστε να αγοράζετε βιολογικά και αγνά αιθέρια έλαια από μια αξιόπιστη εταιρεία. Για να χρησιμοποιήσετε τα  οφέλη των αιθέριων ελαίων, όπως  τις αντι-ιικές ιδιότητες τους,  κάντε διάχυση ι 3-5 σταγόνες στο σπίτι σας, προσθέστε 2-3 σταγόνες σε ζεστό μπάνιο νερό ή να το αναμίξετε 1-2 σταγόνες ελαίου μεταφορέα και εφαρμόστε το μείγμα άμεσα στο δέρμα. Το απαλό μασάζ με αιθέρια έλαια στα πόδια, την κοιλιά και το στήθος σας είναι χρήσιμο όταν αντιμετωπίζετε πυρετό ή συμπτώματα γρίπης.

Πηγή :  http://ygeiagiaoloys.blogspot.gr/2015/08/10.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

LATEST E-MAGAZINES

E-BOOKS