ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

CAT’S CLOW

1,375 προβολές

Ένα τροπικό φυτό που βρίσκουμε στη ζούγκλα και το τροπικό δάσος της Νότιας Αμερικής και της Ασίας. Ονομάζεται έτσι (νύχι της γάτας) από τα μικρά αγκάθια στη βάση των φύλλων που μοιάζουν με τα νύχια της γάτας. Στο Περού βρίσκεται υπό προστασία, γιατί θεωρείται φαρμακευτικό φυτό. Χρησιμοποιείται κυρίως σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος που προσφέρει βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις και να προστατευτεί από εκφυλιστικές ασθένειες.
Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας όπως η αρθρίτιδα, το έλκος στομάχου, οι φλεγμονές, η δυσεντερία και ο πυρετός. Από τους ιθαγενείς του τροπικού δάσους του Αμαζονίου θεωρείται ως παραδοσιακός τρόπος ελέγχου των γεννήσεων. Πειράματα στο εργαστήριο, επιβεβαίωσαν ότι το φυτό μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να συμβάλλει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να χρησιμοποιηθεί ως διουρητικό. Με την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, μπορεί να μειώσει και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχει προταθεί και ως θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, διότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει εξηγούν την αντιφλεγμονώδη δράση του. Στηρίζει τις λειτουργίες του εντέρου, των νεφρών, του διουρητικού συστήματος και δρα κατά της χοληστερόλης. Η αντιυπερτασική του δράση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
Το Cat’s clow μελετάται από τη δυτική ιατρική και για μια σειρά από άλλες παθήσεις, όπως η νόσος του Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλτσχάιμερ, o διαβήτης, οι αλλεργίες, ο έρπης, η γαστρίτιδα, οι ρευματισμοί κ.α. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους και θηλάζουσες, από άτομα με χαμηλή πίεση και από όσους ακολουθούν ειδική θεραπεία για αυτοάνοσα νοσήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

LATEST E-MAGAZINES

E-BOOKS